Om de website van Eva Corsica goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • Vakantie Corsica

COVID-19

Beste reiziger,

Op deze pagina proberen we de meest gestelde vragen omtrent Covid-19 zo goed mogelijk te beantwoorden.

Vanaf 15 juni is het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Italië en Frankrijk op geel gezet. Dit houdt in dat vakantiereizen naar Italië en Frankrijk dan weer mogelijk zijn. De vluchten vanaf Nederland naar Italië met Transavia, KLM, Easyjet en Ryanair zijn weer gestart. Vanaf België zijn de vluchten naar Italië en Corsica ook weer gestart.

Voor reizigers die met eigen vervoer naar één van de ferry havens rijden, zijn de doorreislanden weer toegankelijk.
Voor de meest actuele stand van zaken, raadpleeg het reisadvies Italië en het reisadvies Frankrijk van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heb je verdere vragen of wil je specifiek jouw boeking bespreken met ons, bel of mail info@eva-sardinia.com ons dan gerust.
Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)229 591942 op:
maandag t/m vrijdag van 09:00 u - 17:00 u
zaterdag van 10:00 u - 16:00 u

Met vriendelijke groet,

Eva Cortie
namens het team van Eva Sardinia & Eva Corsica

Update 7 juli 2020

Ik heb een reis geboekt en wil op vakantie, kan dat?
Vanaf 15 juni is het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Italië en Frankrijk op geel gezet. Dit houdt in dat vakantiereizen naar Italië en Frankrijk dan weer mogelijk zijn. De luchtvaartmaatschappijen zijn weer gestart met de vluchten.
Ook de ferries varen volgens schema.

Gaat mijn reis door?
Reizen met vertrekdatum vanaf begin juli gaan in principe door zoals gepland. Mocht jouw reis toch niet door kunnen gaan, dan overleggen we persoonlijk met je, wat voor jou de beste oplossing is.

Je reis omboeken
We merken dat onze klanten graag op reis willen, zodra het weer kan. Gelukkig ziet de situatie er vanaf juli weer positief uit.
Het kan echter zo zijn dat je reis wel doorgaat, maar dat jij het nog te vroeg vindt en de reis liever wilt uitstellen. We kunnen dan samen met jou de mogelijkheden bekijken om je reis om te boeken naar later dit jaar of naar volgend jaar. Indien je de reis wilt omboeken naar volgend jaar, dan maken wij een voor-boeking voor je. Zodra de vlucht of de ferry-overtocht voor volgend jaar geboekt kan worden, nemen we weer contact met je op, om de reis definitief te plannen. In de meeste gevallen zul je extra kosten moeten betalen om je vlucht of ferrytickets om te boeken. We bekijken graag de mogelijkheden voor je.

Mijn reis is nog niet geannuleerd, maar ik wil toch graag omboeken, kan dat?
In de meeste gevallen is dit mogelijk.
Neem gerust contact met ons op om dit te bespreken!

Een voucher aanvragen
Is je reis geannuleerd vanwege Covid-19, maar weet je nu nog niet wanneer je vrij kunt krijgen? Dan houd je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed (‘voucher’) voor een volgende vakantie. Je hoeft dan niet meteen te beslissen wanneer je dan op vakantie gaat, je kunt daar rustig de tijd voor nemen en met ons overleggen. Is je reis niet geannuleerd vanwege Covid-19, dan kun je geen voucher ontvangen.

Mijn reis is gepland na 1 juli 2020; gaat mijn vakantie door?
In principe gaat je vakantie door als gepland. De eerste weken van de opstartfase, tot begin juli, zullen er nog reizen geannuleerd worden, bijvoorbeeld omdat de vlucht geannuleerd wordt.
We nemen hier persoonlijk contact over op met je. Je kunt ons natuurlijk ook zelf bellen of mailen als je vragen hebt over je reis.

Boekingen met vlucht of ferrytickets
Zou je gaan vliegen? Dan vlieg je bij je nieuwe reis met dezelfde luchtvaartmaatschappij in dezelfde klasse.
Heb je een ferryovertocht geboekt? Dan is je overtocht bij je nieuwe reis met dezelfde ferrymaatschappij.
Op aanvraag kan je reis gewijzigd worden naar een andere ferry- of luchtvaartmaatschappij.

Verschil in reissom
Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we je de meerkosten in rekening. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, betalen we je het verschil terug.

Reizen met het vliegtuig - maatregelen luchtvaartmaatschappijen
De luchtvaartmaatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Transavia.

Reizen met een huurauto - maatregelen autoverhuurders
De autoverhuur-maatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Sunny Cars.

Reizen met de ferry - maatregelen ferry maatschappijen
De ferrymaatschappijen hanteren uitgebreide protocollen om de reis veilig te laten verlopen.
Lees meer over de maatregelen van Mobylines.

Wat gebeurt er als ik op reis ben gegaan naar een land met een geel reisadvies en als ik daar ben, gaat het land op oranje?
De situatie wordt opnieuw bekeken; moet er direct worden gerepatrieerd of kan de vakantie worden afgemaakt onder bepaalde maatregelen? In de praktijk hangt dit van geval tot geval af.
Bij repatriëren volgt dat de reisonderneming de niet-genoten vakantiedagen teruggeeft. Nog vertrekkende reizen zullen tot een bepaalde datum worden geannuleerd.

Terugbetalen reissom
We realiseren ons dat wij – onder normale omstandigheden – bij een annulering door de reisorganisator de gehele reissom moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat wij ons op het standpunt stellen dat het gerechtvaardigd is om hiervan af te wijken. Wij worden hierin gesteund door het feit dat in Italië en Frankrijk dit systeem al door vele reisorganisaties wordt gehanteerd. Feitelijk staat dit systeem gelijk aan de mogelijkheid om kosteloos om te boeken zoals nu door diverse Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties wordt gedaan. Wij rekenen op je begrip hiervoor.

Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis geldig?
De voucher is 1 jaar geldig. Binnen 1 jaar na uitgifte van de voucher boek je je vakantie bij ons. De vertrekdatum mag wel gewoon later zijn. Alle voorwaarden van de voucher kun je vinden op:
Voorwaarden Eva Sardinia & Eva Corsica Corona Voucher


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief