Om de website van Eva Corsica goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Sluiten
Offerte!
  • Vakantie Corsica

Het weer op Corsica

Op Corsica heerst een subtropisch, mediterraan klimaat met aan de kust milde winters, in de hoge bergen van het binnenland ligt dan sneeuw, de skiliftenstations zijn tot april in vol bedrijf.

In mei geuren en bloeien de kruiden van de macchia, het is dan de meest gunstige periode om langs de kust en in de heuvels te wandelen. De passen in het hooggebergte zijn dan nog vaak gesloten, langzamerhand openen de hotels en andere accommodaties weer hun deuren.

De mediterrane eilanden Corsica en Sardinië staan vaak onder de invloed van wind uit zee. De mistral die vanuit het westen, uit Zuid-Frankrijk komt, kan soms enkele dagen aanhouden.

Eind mei begint weer het strandseizoen, dan wordt de temperatuur aangenamer. De zonnige zomermaanden juli en augustus zijn de ideale tijd voor strandvakanties.

Wandelingen in de bergen zijn dan uiterst aangenaam, de zon schijnt weliswaar sterk, maar de temperaturen zijn daar aangenaam.

Vanaf begin september wordt het rustiger op het eiland, maar het is er - ook in oktober - nog steeds goed vertoeven met aangename temperaturen.

Tip: de beste maanden om het zonnige Corsica te bezoeken zijn mei, juni en september, het klimaat is dan mild, je kan dan heerlijk van de rustige stranden en het zonnige strandweer genieten en… de prijzen zijn lager.
Deze voor- en najaarsmaanden zijn bij uitstek geschikt om het eiland verder te ontdekken. Denk maar eens aan een autorondreis, fly drive of stedentrip.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief